Måske er det her en billedbog, der beretter om ét af barndommens sværeste dilemmaer: Hvornår er man lille? – og hvornår er man stor? Ganske ofte er det afhængigt af situationen, og ikke mindst øjet der ser. Man kan være den lille derhjemme, men den store i vuggestuen. Er man født som lillesøster eller bror er man livet igennem den lille, også selvom man vokser sig til at være én af de største i vuggestuen, i børnehaven eller i skolen. Den dualitet lever mange børn med, og navigerer i. Og sommetider er det svært.

Karen Vad Bruun har skrevet sin første billedbog om Alice, der er lige der mellem vuggestue og børnehave. I vuggestuen er hun den store – ja, hun er faktisk enorm. På besøg i børnehaven er hun lille – men noget er forandret hun har pludselig fået umanerligt lange arme. 

Åh det her er en billedbog, der qua sprog og illustrationer skriver sig lige ind i det inderste. Den minder om alle de skift et barn oplever på en dag, og den minder om at det med at vokse også godt kan være svært. Illustrationerne er lavet af Julie Gry Sveistrup, og de er sjove, kærlige og finurlige. 

Jeg må anbefale LilleStor på det varmeste. Det er en ganske dejlig fortælling for både vuggestue- og børnehavebørn og ikke mindst deres voksne.

LilleStor er skrevet af Karen Vad Bruun og illustreret af Julie Gry Sveistrup. Bogen udgives af Jensen & Dalgaard.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *