IMG_8173Totte og Lotte bøger er klassikere, og læst et utal af gange også herhjemme.

Både Lottes lillebror og Lottes lillebror er syg er helt klassiske bøger om at have søskende. Det kan både være virkelig skønt med søskende, og så kan det også være helt enormt irriterende. De skriger og hyler og værst af alt, de tager en masse tid.

I Lottes lillebror er lillebror stadig en lille baby, og som med alle Lotte og Totte bøger er det de helt nære hverdagssituationer, der tages fat på. Lillebroren får bryst, han skal pusles, have rent tøj på, spise frugtmos og puttes. Lotte deltager i det hele, og konkluderer til sidst at det både kan være virkelig dumt med lillebrødre, men det kan nu også være ret dejligt.

I Lottes lillebror er syg er lillebroren blevet en del ældre, og ikke nok med han ikke længere er en lille baby, han er også blevet syg med mæslinger. Sådan en syg lillebror får utrolig meget opmærksomhed fra moren og faren. Irriterende meget! Lotte får også lyst til at få mæslinger lige med det samme. Det kan heldigvis klares med lidt vandfarver, og vupti så har Lotte også en fæl omgang mæslinger.

Det er naturligvis Gunilla Wolde der står bag bøgerne om Lotte. Hun har med både Lotte og Totte bøgerne formået at lave hverdagsklassikere, der bare holder.

Bøgerne om Lotte udgives på Carlsen, find dem på carlsen.dk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *