Forestil dig det her scenarie: Barn og bedstefar sidder en eftermiddag og skal tegne sammen. Tegningen drives frem af barnebarnets fantasi og starteren: Men skulle vi ikke sige at… – selvfølgelig er der kroge til virkeligheden, der er en krokodille, en prinsesse, et slot, en prins – men alt derimellem er fabulerende fantasi med masser af farver.

Da jeg læste Milles malebog første gang, tænkte jeg, at det var en rodebutik – jeg kunne ikke helt finde ud af, hvad historien handlede om. Men da jeg så næste gang læste den højt, var jeg helt med. For præmissen er netop ovenstående scenarie – der er historien om de to, der sidder og tegner sammen, og samtidig er det fortællingen om den lyserøde krokodille med grønne støvler og den fine prinsesse Mille – en fortælling helt på barnets præmisser og initiativ.

Milles malebog er er skrevet af Louis Jensen og illustreret af Lilian Brøgger, og jeg skal have den med mig i mine to første klasser efter ferien. Jeg vil dække for- og bagside og læse den højt uden, at de ser illustrationerne, og så skal de selv illustrere historien. Dét glæder jeg mig allerede til. Bogen udgives af Gyldendal.

Tak til forlaget for anmeldereksemplaret.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *