IMG_6899

Nynne kan altså godt blive helt genert. Specielt når hun er sammen med andre børn. Hun synes de larmer, griner og snakker. Hun vil faktisk gerne være med, hun kan bare ikke. Det er lidt som om alle Nynnes ord, sætter sig fat i halsen som en stor krumme. Krummen i halsen vokser og vokser bare, til sidst er krummen lige så stor som et kæmpe franskbrød. Alle ved jo, det er fuldstændig umuligt at sige en lyd med et helt franskbrød i halsen.

Nynne har brug for hjælp, der er bare ingen, der hjælper hende. Hun bliver tit hentet tidligt fra skolen af sin far. Men i virkeligheden har hun brug for at lære, hvad hun skal gøre, når krummen i halsen vokser til et helt franskbrød.

Heldigvis finder hun vej til en operasanger, der lige ved, hvad man skal gøre ved den sag.

Det her er en vældig fin bog, om at blive genert og ikke kunne få et ord frem. Bogen er fin at læse hjemme, men jeg vil i særdeleshed anbefale den til højtlæsning i indskolingsklasser eller til de største børn i børnehaven. Bogen gør det vældig konkret at tale om at være genert, det er ret let at forstå billedet med krummen og franskbrødet.

Bogen er udviklet, skrevet og illustreret af Susanne Ullidtz og Johanne Søndergaard Poulsen. Den er udgivet på Forlaget Blæs, og du kan få fat i den her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *