IMG_6949

Jeg kan jo lige så godt indrømme det. Jeg har et vældig blødt punkt for den irske forfatter Maeve Binchy, jeg har læst en del af hendes bøger. Det er ikke stor litteratur, men det er så hamrende hyggeligt, og passer simpelthen så godt til en kop the, et tæppe og et stykke chokolade. De kan også passe til sol, solbriller og de der dage, hvor man ikke skal andet end bare læse.

Lige nu står min samling af Maeve Binchy bøger allerøverst i min bogreol, her står de og venter på, vi en dag får et sommerhus, for jeg er fuldstændig sikker på, de vil passe som fod i hose i et sommerhus.

Fotodokumentation
Fotodokumentation

Allerede da jeg havde læst de første sider i Sødt & Krydret, fik jeg fuldstændig samme fornemmelse som, når jeg læser Maeve Binchy – det er simpelthen bare rart og hyggeligt.

Bogen handler om 10 – årige Hannah, der elsker at bage. Det gør hendes mor også, så meget endda at hun åbner et lille bageri, der hedder Sødt & Krydret. Hannah er ellevild, og tager med at det betyder, de skal flytte til en ny by, og bo i et nyt hus med morens nye mand og hans tvillingepiger. Hun bekymrer sig dog en del for at starte i den nye skole.

Sødt og Krydret er den første bog om Venindebageriet, der er en serie på fire bøger. Indtil videre er det kun den den første, der er udkommet på dansk, dog forstår jeg det sådan, at den anden bog er på vej.

Det her en bog, der vil egne sig virkelig godt som selvlæsningsbog for gode læsere i 9 – 10 års alderen, og jeg springer med at sige piger i 9 – 10 års alderen.

Havde jeg været i den alder, havde jeg E L S K E T den. Nu, som 34 årig, synes jeg, den er rigtig sød.

Bøgerne er skrevet af den engelske forfatter Linda Chapman, du kan læse mere om hende på hendes egen side. Herhjemme er Venindebageriet udgivet på Flachs, hvor du kan finde den første bog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *