Ja, der er egentlig ikke så meget at sige. Udover læs den! Bare læs den.

I starten af februar blev jeg inviteret ud at sejle sammen med en masse andre, der på den ene eller anden led formidler litteratur. Vi skulle fejre, at Sarah Engell og Sanne Munk Jensens fælles Tag gaden tilbage var udkommet. Dagen inden var jeg styrtet ned i min lokale boghandel, hvor jeg købte og slugte fortællingen om Polly fra Hirtshals.

Polly er en unik karakter, og det er hun, fordi hun kæmper. Det er ikke udelukkende let at vokse op i Hirtshals med en død mor, et job ved fileteringsbordet og en hang til at sy sit eget tøj. Da Polly starter i gymnasiet i Hjørring, bliver det et møde med en helt ny verden, og ikke mindst en gruppe nye veninder. Polly dumper ind i slænget omkring Caro, og det betyder fester, sprut, tung make-up og sex.

Vennerne hjemme fra Hirtshals kan ikke længere kende Polly, og til en fest med det nye slæng træder Polly, i gruppens øjne, så meget ved siden af, at der ikke længere er plads til hende. Hun skal faktisk forsvinde – helst for evigt, og helst på den stendøde måde.

Jeg vil meget nødigt fortælle for meget om handlingen, blot gentage: læs den. Giv den til en teenager, du kender, giv den til en skolelærer du kender, lad den stå på hylden til dine egne børn bliver gamle nok til at læse den.

Tag gaden tilbage udgives af Gyldendal.

Og hvis du er dansklærer, så iler jeg med bonusinfo’en at Tag gaden tilbage kan bestilles i klassesæt på CFU.

Lykkeligvis kommer der mere fra makkerparret Engell og Munk Jensen, tilbage sidder jeg bare og venter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *