Så – jeg kan lige så godt indrømme det. Jeg har et eller andet for dukkehuse. Jeg synes, det er tæt på at være det sødeste i hele verden. Jeg har som semi voksen samlet miniature dukkehusmøbler i 1:12, og ville egentlig gerne sidde og nørkle lidt med det. Men tiden som småbørnsmor er knap, og jeg ved egentlig heller ikke, hvordan man forklarer børn og mand, at man samler dukkehusmøbler, som ingen må røre ved.

Så stor var min begejstring, da jeg for et par uger siden var i Amsterdam og stødte på The Mouse Mansion. På dansk hedder det Musenes Hus og er skabt af den hollandske Karina Schaapman, der har bygget huset af papkasser, papmaché og genbrugsmaterialer. Fortællingens omdrejningspunkt er de to venner Sam og Julia, der begge bor i huset. Det er ikke en stor fortælling, man møder i de her bøger – men der er til gengæld en kæmpe idérigdom, fantasifuldhed og bunkevis af detaljer. Det tilsammen gør, at man kan gå på opdagelse i flere timer.

Jeg købte fluks The Mouse Mansion – Big book of look & find, og strøg ind på themousemansion.com, da jeg kom hjem. Her erfarede jeg, at Sam en Julia er udgivet på dansk, og hedder Musenes Hus – Sam & Julia

Jeg vil anbefale Musenes Hus til alle der kan lide dukkehuse, det er en perle af en bog. Samtidig sørger universet på themousemansion.com for at holde dukkehus drømmen i live med DIY videoer og printables.

Næste gang jeg skal til Amsterdam, skal jeg helt sikkert forbi The Mouse Mansion shop & studio, og også forbi Hovedbiblioteket i Amsterdam, hvor det originale hus er udstillet. Jeg er nærmest ude i, at det er grund nok til at rejse til Amsterdam.

Indtil min dukkehus drøm kan folde sig helt ud, så skal jeg dette efterår i gang med mit Robotime: DIY House. I foråret fik jeg Sam’s Study af min nye makker på skolen. Det var en ret spot on gave, han kom med der:-)

 

2 thoughts on “The Mouse Mansion”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *