img_1508

De to små troldetvillinger Paja og Pajko optræder denne jul i en spritny kalenderbog. Det er en kalenderbog med bonus – om man så må sige, da der er hele to ekstra kapitler – et til den 30. november og et til den 25. december. Det er jeg helt vild med! Herhjemme starter juleriet allerede i denne weekend, så at vi kan komme i gang med en kalenderbog allerede den 30. i denne måned: Perfekt!

Hvis man kender serien Troldeliv, så ved man, at Paja og Pajko er et par ret opfindsomme troldeunger, der bor med deres forældre og ni søskende i troldehøjen (må jeg ikke nok anbefale et besøg på troldeliv.dk, hvor man bl.a. kan se troldehøjens indretning.)

img_1511

Ved historiens start møder tvillingerne Nisse Nik. Nissen er så rasende at den har besluttet sig for at fryse ihjel. Heldigvis får de lokket ham med ind i den lune troldehøj til en kop varm suppe, og hvor han bliver lyttet til af hele troldefamilien.

Nisse Nik kommer fra Kildegården, en gård han har boet på i århundreder. Han er altid blevet behandlet godt, han har fået grød med kæmpe smørklat og menneskene har lyttet til hans gode råd. Men sådan er det ikke længere. Gamle Ole er flyttet, og hans søn Anton har overtaget gården sammen med konen Rikke. De er med Nisse Niks ord både blinde, døve og sølle og sløve.

img_1512

Heldigvis bor Nisse Niks lille øjesten, Sofie, der også, og det er da også netop tanken om Sofie, der ender med at få Nisse Nik overtalt til at tage tilbage til Kildegården. Selvfølgelig rejser Paja og Pajko med ham, de skal hjælpe Nisse Nik med at få menneskene til at forstå, at en nisse skal der lyttes til og gives grød til.

img_1514

Afsløres skal det jo ikke her, om det lykkes for de tre. Men jeg kan sige så meget, at det bliver svært. Rigtig svært.

Troldeliv bøgerne er skrevet af Sissel Bøe, og de illustreres af Peter Madsen. Du kan finde dem på carlsen.dk.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *