Jorden er ved at gå under, men Annas verden er allerede gået under. Det gjorde den, da hun og moren måtte flygte fra faren og det fælles hjem til et krisecenter. Vi møder Anna, da hun og moren er ved at stable en ny verden og et nyt liv på benene, det er ikke let, og det er barsk læsning. Mest på grund af bevidstheden om, at det her virkeligheden for mange børn og unge. 

Annas mor kaster sig ud i et kursus i mindfullness, og Anna kaster sig ud i at få en ven. Anna hvirvles ind i Chilli og hendes super selvoptaget flirt/kæreste/idiot Oscar. Men der er også Idris. Idris der laver parkour og drysser glimmer ud over byen og Annas hjerte. På samme måde som Idris kaster glimmer, kaster også forfatteren Zakiya Ajmi glimmer ud i fortællingen, da hun lader en buschauffør agere livshjælper, da fortvivlelsen er allerstørst for Anna. 

Jeg kan vældig godt lide Vulkan, der, i min optik, er en meget vigtig roman. Den giver stemme til de børn og unge, der må rykkes op ved roden, når volden overtager. Jeg læste den med ondt i maven og med et ønske om at den må blive læst af mange – både dem i den direkte målgruppe og deres voksne.

Vulkan er skrevet af Zakiya Ajmi og udgives af Gads Forlag. Som en ekstra bonus er der udarbejdet et undervisningsmateriale målrettet udskolingen til bogen, der frit kan downloades fra forlagets hjemmeside.

Tak til forfatter og forlag for anmeldereksemplar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *