IMG_7765Det sidste indlæg i denne måned handler slet ikke om skolestart, men derimod om før – skolestart. Max og Bella er to små søde figurer (jeg siger hunde), der lige nu optræder i seks opgavehæfter, en app – og egentlig også lidt på en pædagogisk portal målrettet pædagoger i børnehaver.

De seks hæfter kan bruges hjemme, og er tiltænkt målgruppen 4 – 6 år. De er simpelthen så fine, og kommer godt omkring emner, der kan være gode at have lidt styr på op til en skolestart.

Hæfterne har hver sit emne; De handler om bogstaver, tal, former og farver, barnet selv, modsætninger og tid. Herhjemme er de et massivt hit.

Jeg tænker mig, alle kan se, der står 4!
Jeg tænker mig, alle kan se, der står 4!

Vi kastede os i første omgang over den med bogstaver, man er vel dansklærer!

I alle hæfterne optræder Max og Bella, der gerne vil lege skole, sammen med fnytterne.

I bogstavhæftet er de første opgaver at tegne håret færdigt på fnytterne, dernæst skal man skrive hemmelige bogstaver, det arbejde ender med at man skal skrive rigtige bogstaver inde i fnytternes maver eller klippe dem ud fra aviser og blade.

I min klasse har vi netop arbejdet med børnenes forbogstaver. De skulle finde deres forbogstav i aviser og blade, klippe dem ud og lime dem på deres bogstav. Opgaverne i hæftet kunne evt. suppleres med denne opgave.
I min klasse har vi netop arbejdet med børnenes forbogstaver. De skulle finde deres forbogstav i aviser og blade, klippe dem ud og lime dem på deres bogstav. Opgaverne i hæftet kunne evt. suppleres med denne opgave.

Ind imellem de opgaver er der opgaver, hvor børnene skal lytte efter ord der begynder med B, rimeopgaver og en farvelægningsopgave.

Midtersiderne i alle hæfterne er plakater, der kan tages forsigtigt ud. I bogstavhæftet er det naturligvis en bogstavplakat.

Vi startede som sagt med bogstavhæftet, dernæst gik vi til talhæftet, men vi har også gang i former og farver, og det hæfte der hedder Her er jeg. Så fire hæfter er i gang på samme tid. De to med modsætninger og tid de venter lige lidt. Opgaverne er lidt mere vanskelige, i hvert fald for min fire et halvt årige herhjemme.

Max og Bella app’en supplerer arbejdet i tre af hæfterne, der findes nemlig opgaver til bogstaver, tal samt former og farver. Opgaverne er lette og overskuelige, og mange børn vil kunne sidde med dem selv. Jeg oplever, min datter skal støttes en del i arbejdet i hæfterne, men app’en – den klarer hun helt selv.

IMG_7759

Den pædagogiske portal Leg og Lær henvender sig som sagt til pædagoger. Jeg var så heldig at få et prøve abonnement, og der er masser af skønne forløb og god inspiration at finde.

Max og Bella serien udgives af Gyldendal. Det er Tove Krebs Lange og Alette Bertelsen, der står bag.

Du kan finde hæfterne på gyldendal.dk, app’en finder du her og portalen kan du læse mere om lige her.

Jeg siger hunde. Den ene er helt sikkert - i hvert fald.
Jeg siger hunde. Den ene er helt sikkert – i hvert fald.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *