Bogskabet har efterhånden en del år på bagen, og tilbage i januar ’16 anbefalede jeg den her vinterbog. Den kan meget fint tåle en genlæsning og anbefaling mere.

Stína fryser. Faktisk fryser hun hele tiden. Da hun en morgen sidst på efteråret, kan se sin egen ånde i luften, beslutter hun sig for at blive inde. Hun putter sig i sin kæmpestore hvide gåsedunsdyne.

Stína finder på ret fantasifulde måder til at beskytte sig mod kulden, og som tiden går, må hun gøre mere og mere for at holde sig varm.

Men en dag sker der noget. To børn kommer hjem til Stína, og efter det besøg får Stína lyst til at komme ud.Det her er en fin fortælling om at vælge fællesskabet fra. Måske fordi man er bange? Men samtidig er det en fortælling om at ende med at turde. 

Stína Storedyne er skrevet af den amerikansk-islandske forfatter Lani Yamamoto, var i 2014 nomineret til Nordisk Råds Børne- og Ungdomslitteraturpris. Den vandt dog ikke, det gjorde Brune. Juryen bag nomineringen beskrev Stína Storedyne som ”Et vidunderligt smukt og udsøgt stykke bogarbejde.”

Jeg vil virkelig anbefale Stína Storedyne, men husk at sidde rigtig tæt, når du læser den højt. Teksten og illustrationerne skal nemlig følges ad.

Bogen er udgivet af Turbine, men er udsolgt fra forlaget – dog kan man stadig bestille den hjem til eget bibliotek på bibliotek.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *