IMG_9159Dengang jeg gik i sådan ca. 4. klasse, der blev alle pigerne i min klasse castet til en filmrolle. Jeg kan overhovedet ikke huske, hvorfor vi blev det, hvilken film det var eller andre detaljer overhovedet udover vi stod i skolegården. Men dét jeg kan huske, var den der hvad-nu-hvis-følelse. Hvad nu hvis det var mig, der fik rollen?

IMG_9163Stjernestøv er en ny serie af pigebøger til de 8 – 10 årige, og lige præcis i den første bog, der hedder Den store chance tager bedsteveninderne Selma og Lulu til en filmcasting. Egentlig er det mest Lulu der vil, Selma tager bare med. Lulu er i knaldperle humør efter castingen:

”Tænk, hvis de bare synes, at vi to er så gode, at de laver filmen om, så vi begge to kan være med. Ville det ikke bare være sejt?”

(Jeg er faktisk ret tosset med lige præcis det her, for det viser så fint den tankegang, der kan præge en, når man er i den aldersgruppe. De er da så vilde med os, at de lige laver hele filmen om. Selvklart – da!)

IMG_9158Stemningen er i top på vejen hjem, lige indtil Selma taler om, når de skal filmes igen i morgen. For Lulu har overhovedet ikke fået at vide, hun skal komme igen i morgen. Ikke nemt!

Venindeskabet kommer på prøve, for det kan jo være en lille smule svært at glæde sig på andres vegne, når de får det, man allerhelst vil have selv.

Bøgerne er virkelig fine, og jeg kan ikke andet end tro, de vil være et monsterhit i målgruppen, dog skal man være en ret sikker læser, hvis man skal kaste sig over dem fra 8 års alderen.

Serien Stjernestøv er skrevet af børnebogsdebutanten Karen Vad Bruun, hende kan du læse mere om her. De to første bøger i serien udkommer i dag, og lige akkurat i dag kan du få fat i det første bind til en særlig pris på saxo.com.

Illustrationerne er lavet af Jenny Kempe, og bøgerne udgives af Forlaget Corto.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bøgerne.

IMG_9162

One thought on “Det drysser med stjernestøv”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *