IMG_9960”Tandfeen?” siger den ene engel og ser ikke ud som om der er noget der ringer.

”Jojo” siger den anden engel. ”Ham den fede der går i dametøj og samler på børns tænder?”

Kan tandfeen være en mand, der bander og går i dametøj? – jeps – hvis det står til Kim Fupz Aakeson og Cato Thau – Jensen.

Alle ved jo at når man taber en tand, så skal den under puden til tandfeen, der snupper tanden og i stedet lægger en mønt. Men hovedpersonen i Hvidt og Blidt & Kridt har en anden plan. Han vil nemlig ikke kun af med tanden, han vil også af med sin skrigende lillesøster. Hun er nemlig irriterende og skriger natten lang. Hun skriger så meget at forældrene skændes og ikke lytter efter mere. Ikke morsomt – løsningen er derfor snublende nær. Tandfeen må få både tand og lillesøster.

Tandfeen flyver af sted med begge dele. Herligt! Eller er det nu også det? For lige pludselig er der meget, der ikke er blevet sagt. Eksempelvis om rangler, kartoffelmos, allergi og det med at have numsen bar. Storebroren, der mangler en tand (og en lillesøster) må fluks finde tandfeen, der er bare lige det at hele byen er forandret om natten. Om natten er alle dem fra eventyrene på gaden.

Hvidt og Blidt & Kridt er magisk. Magisk, morsom og lidt barsk. Den er skrevet af Kim Fupz Aakeson og illustreret af Cato Thau Jensen, og den er udgivet af Gyldendal. Find den på gyldendal.dk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *