IMG_0151Madglad er ikke en børnekogebog men en familiekogebog, og jeg er ret vild med den. Den er skrevet af Jane Faerber, der dels har bloggen Madbanditten.dk, og dels har udgivet fire kogebøger med afsæt i LCHF (Low Carb High Fat). Madglad er ikke en decideret LCHF kogebog, men tager en del af principperne med på en umanerlig sympatisk og nede på jorden – agtig måde.

Bogens afsæt er følgende spørgsmål:

Hvem vil ikke gerne have madglade børn?

Umiddelbart er det enkle svar formodentlig: Alle!

Jeg vil nemlig tro virkelig mange forældre kender til kræsne børn, og børn der, den ene dag, virkelig godt kan lide en bestemt ret, for ugen efter under ingen omstændigheder at ville spise netop det. Det kan godt være en anelse frustrerende, når man står der med alle sine talenter øst udover middagsbordet.

Foruden en masse opskrifter indeholder bogen et langt introduktionsafsnit, der både indeholder gode hverdagsvaner, et bud på et sundt børneliv og en håndsrækning til et opgør med (de måske for store) sukkermængder. Alt sammen uden en eneste løftet pegefinger men derimod med en masse snusfornuftighed.

Når jeg kigger opskrifterne igennem, så har jeg lyst til at smage det hele. Det ser så indbydende, lækkert og friskt ud. Der er både morgenmads og madpakkeopskrifter, lynmad, supper, alt i én ovn – retter, mad fra de varme lande, vegetarretter, mad til grøntsags hadere, grønne favoritter og søde punktummer. Mums!

Madglad er decideret en kogebog efter mit hoved, og jeg spår, den bliver vældig slidt herhjemme, så ja – jeg indrømmer det! Jeg er virkelig glad for Madglad.

Den fine kogebog er skrevet af Jane Faerber, og stort set alle de smukke billeder er taget af Columbus Leth. Den udgives af Politikens Forlag, få fat i dit eget eksemplar på politikensforlag.dk.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *