IMG_0458På dagen, hvor vi i aften har en afklaring på, hvilke hold der på søndag kan skrive fodboldhistorie, når EM finalen spilles kl. 21.00 i byernes by Paris, er der vel ikke noget mere naturligt, end at kigge i historiebøgerne og sammenligne med tidligere tiders bedrifter. De største fodboldlegender er netop et gennemarbejdet eksemplar af fodboldhistorieslagsen. Her møder vi nogle af samtidens store navne og en række historiske koryfæer, som Maradona, Pele og danske Michael Laudrup.

Ét er sikkert, i går vandt Portugal over Wales, med en anden af samtidens store stjerner, Gareth Bale, på holdet. På søndag står derfor én af vor tids største fodboldhelte Christiano Ronaldo på banen og på den anden side står enten de tyske verdensmestre eller de franske værter.

Om Ronaldo og kompagni vinder på søndag, kan vi kun gætte på, men han bekræftede i hvert fald, med mål og assist i går sin værdighed til at være med i dagens bog, som den eneste af finalens deltagere, uanset hvem han møder.

Bogen har ikke et egentligt skolesigte, men er rig på information, let fordøjelig og absolut læseværdig for både små og store fodboldentusiaster over ni år. Man har en klar fornemmelse af, at forfatteren er en erfaren fodboldskribent, og faktisk har set mere fodbold end de fleste. Han virker troværdig i sin beskrivelse af den enkelte spiller.

Skulle nogle fristes til at læse både De største fodboldlegender og Fodboldhelte som jeg anmeldte i går, så vil den opmærksomme læser opdage, at blandt de spillere, der er repræsenteret i begge bøger, så er de kæle/kalde/øge-navne de forskellige spillere bliver tillagt, forskellige i de to bøger. Det kunne jeg have brugt timevis på at diskutere som 10-årig.

God læselyst!

De største fodboldlegender er skrevet af Christian Mohr Boisen, og udgives af carlsen.dk.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *