IMG_0569Sidste år på denne tid genlæste jeg De 5. Jeg undrede mig i den forbindelse en lillebitte smule over, jeg syntes, de var så enormt uhyggelige, da jeg var barn.

Men der er et nyt femkløver i byen, og historien om dem er ikke for sarte sjæle!

Dæmonernes Spil er en gyser for børn og unge. Jeg kan sådan set slet ikke anbefale den for børn, der er yngre end ti år.

Vores hovedperson og helt er Mads. Han er på sommerferie hos moster Karen på Mols. Det er der sådan set ikke noget uhyggeligt i, bortset lige fra at moster Karen er mor til fætter Dorian. En form for rædsel af en dreng.

Der er altså et genetisk slægtskab mellem de to drenge (tror måske også Lars Kramhøft læste De 5 som barn.) Men der er absolut intet venskab. Mads befinder sig udelukkende på Mols, fordi moster Karen mente, det var bedst for Mads’ mor. Mads’ mor sidder nemlig i lejligheden hjemme i Århus med en cigaret i den ene hånd og et glas i den anden, sådan har hun siddet, siden Mads’ far skred.

Dorians venner Nicolaj, Sille og Rikke hænger ud sammen med de to drenge. En aften får de øje på et lysglimt ved ruinerne af Kalø Slot. Det skal naturligvis undersøges nærmere. Selvsagt!

De fem(!) tager mod ruinen dagen efter, og så går mysteriet ellers i gang, for de finder et meget mystisk brætspil, og med ét ved de pludselig, hvordan spillet skal spilles, hvem det handler om, og hvordan man bruger både terninger og spilleplade. Hvad de ikke ved er, hvor meget der reelt er på spil. For dem – og for Danmarks sikkerhed!

Deres fund får fatale konsekvenser, og her bliver bogen godt nok barsk.

Dæmonernes Spil er spændende, uhyggelig og barsk. Forestil dig De 5, nu med mobiler, hunden er skiftet ud med en rotte, og børnene er besatte, både af at vinde spillet og…

Det er Lars Kramhøft der har skrevet om Mads, Dorian, Sille, Nicolaj og Rikke, og Tomas Præstholm har lavet illustrationerne. Dæmonernes Spil udgives af calibat.dk.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *