IMG_0729Den aften solen ikke gik ned er en fin fin fortælling om solen. Den har ét ønske: At se stjernerne på himlen om natten. Bare lige en enkelt gang. Og desuden er den slet ikke træt. Så hvad er det nu for noget pjat med at den skal i seng?

Menneskene ned på jorden undrer sig. Hvorfor bliver det ved at være lyst? Er solen blevet syg? Er det fordi, naturen ikke vil mere? Nej – siger købmanden. Nok er nok! Den sol skal puttes, og hvis den ikke vil puttes, må man da udnytte det stadig er lyst.

Oppe på himlen kan solen godt se, at planen med at blive oppe for at kigge på stjerner ikke helt går. Måske kan det aldrig lade sig gøre for solen at se en stjerneklar nat?

IMG_0732Den aften solen ikke gik ned kan læses på mange måder. Den kan være en fortælling om ikke at ville i seng, sådan en bog kan alle småbørnsforældre vist få brug for. Den kan også være en fortælling om naturen. Hvad nu hvis den sol lige pludselig bare blev ved med at lyse? Og så kan den også være en fortælling om mennesket. Bliver vi kede af og bange for forandringer, eller tænker vi nok er nok – ingen skal bestemme over mig.

IMG_0728Jeg oplever bestemt Den aften solen ikke gik ned som en tænksom bog. Den kan læses hjemme, og tages frem mange gange, netop fordi den rummer mange historier. Den kunne også meget fint bruges i danskundervisningen i indskolingen og på det tidlige mellemtrin.

Den aften solen ikke gik ned er skrevet af Morten Riemann, og den er illustreret af Simon Væth. Den udgives af forlaget-fahrenheit.dk.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

IMG_0731

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *