img_1420

Sagen er den at jeg tilbage i januar 2015 læste Bogstavtyven, og jeg var solgt til stanglakrids. Bogstavtyven er skøn, pragtfuld, sjov, smuk og mit lærerhjerte frydede sig, da den kan bruges til alt muligt skønt ift. bogstavindlæring og sprogundervisning.

Og nu – indsæt selv trommehvirvel – er Ordtrolden netop udkommet.

Hvor det er lillesøster Anna, der er hovedperson i Bogstavtyven er det storebror Anton, der er det i denne. Farfar er endnu engang med som hjælper og alvidende.

Jeg kan lige så godt lade jer det vide med det samme. Jeg er nøjagtig lige så vild med Ordtrolden, som jeg var med Bogstavtyven.

Igen gløder lærerhjertet af ren begejstring. Hvad man ikke kan lave af undervisning.

Historien kort fortalt:

Anton vågner op alt for tidligt. Han sætter sig foran buret med det ille marsvin for at sige godmorgen. Til sin egen store overraskelse siger han:

”Godmorgen marsvin, marsvin.”

”Hvorfor siger jeg det flere gange, gange.”

Heldigvis hjælper både Anna og farfar. Det er naturligvis en ordtrold, der er på spil. Anton er blevet stukket, og nu er gode råd dyre. Farfaren ved nemlig at for at få en modgift, må man først finde ud af præcis hvilke ord, der gentages.

Oh la la – den er fin den her bog.

Af sted med dig til en boghandel eller et bibliotek, læs højt, gæt gåden – og find på andre selv.

Det er Maria Rørbæk, der har skrevet Ordtrolden, og Siri Melchior har illustreret. Du kan få fat i din egen ordtrold på gyldendal.dk.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *