img_1484

Der findes en alder, hvor man nærmest prøver alt for første gang, eksempelvis det der med kærester, kys og sex.

Viola fra Pssst! er blevet teenager og stormende forelsket i Storm. De går i klasse sammen, og det er den første altopslugende kærlighed.

img_1482

Der hvor man næsten hverken kan spise, sove eller trække vejret. Der hvor et blik kan føles som det vildeste nytårsfyrværkeri i maven, og der hvor man bruger absolut alt sin vågne tid på at tænke på, den man er forelsket i, og der hvor man sidder på sit teenageværelse kun med egne tanker, fordi INGEN I VERDEN, forstår det, man føler lige nu.

SUK! Det er en magisk tid, når man ser tilbage på det, men en relativt anstrengende tid at gennemleve.

Lige der midt i det er Viola og Storm.

Og lige der midt i det er vi som læsere. Igen har Annette Herzog og Katrine Clante lavet en fantastisk graphic novel, og denne gang får man ikke en men to historier. Hjertestorm kan vendes, og så bliver den til Stormhjerte, igen med Annette Herzog som forfatter men nu med Rasmus Bregnhøi som illustrator. Dermed får vi både Violas historie og Storms.

img_1486

Som kvinde, der jo en engang var en teenagepige der forelskede sig håbløst, tog jeg mig flere gange i at tænke: Hvorfor fandtes den her ikke for 20 (?!?!) år siden? For Stormhjerte fungerer nærmest som et unikt indblik i teenagedrengens sind – hvad foregår der egentlig derinde? Nøj – hvor bruger vi som piger al al for meget tid på at tale om det.

Netop forskellen på kønnene blev også omdrejningspunktet for Annette Herzog og Rasmus Bregnhøis samtale med Thomas Thorhauge på Bogforum.

Rasmus Breghøi serverede den ene one liner/øjenåbner efter den anden, til stor morskab for det fremmødte (overvejende kvindelige) publikum:

”Selvom man er forelsket, kan man godt tænke: Jeg skal lige lære at kysse. Hende der er da helt vildt lækker…”

Jeg må anbefale Hjertestorm/Stormhjerte til hver en teenager og ikke mindst deres forældre. Ih hvor er jeg på en eller anden måde glad for, der er en del år til mine piger skal have store teenageforelskelser, der river og flår i krop og sjæl.

Både Pssst! og Hjertestorm/Stormhjerte udgives af Høst & Søn.

2 thoughts on “Når alting er første gang”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *