IMG_5694

Bøgerne er fuldstændig pragtfulde nissebøger. Hvis man er til nisser, så skal man faktisk have fingrene i de her.

Begge bøger giver sig ud for at være videnskabelige værker, der i ord og illustrationer dokumenterer nissers liv. Nisser i hverdag og fest indledes med en tak til Nissernes Fagforsamling fra forfatterne. De udtrykker deres taknemmelighed for at få lov til at publicere materialet, som de har arbejdet på i tyve år. I bogen kommer man igennem nissers størrelse, vægt, legemsbygning, sanser, udbredelse, påklædning, sygdomme, parforhold, boligforhold, hjemmeindustri, omgang med dyr, sprog og meget meget mere. Bogen afsluttes med ni nissefortællinger.

Nissernes hemmlige bog er en forlængelse af den første, men kan dog sagtens læses uden Nisser i hverdag og fest. Bogen indledes med en forklaring fra forfatteren om at nisserne har sendt bud efter dem. På trods af at nisserne fik lov til at læse korrektur på Nisser i hverdag og fest, mener de ikke at forfatterne var grundige nok i første bog. Dermed må de rejse ud igen, og rejse rundt med nisserne, efter at være tryllet om til det rigtige størrelsesforhold. Det kommer der en længere rejsebeskrivelse ud af.

Det er virkelig skønne nissebøger. Da jeg som barn så dem første gang, var jeg fuldstændig opslugt af dem. De har været svære at finde i flere år. Men pludselig var de på tilbud hos Arnold Busck. Nisser i hverdag og fest er dog allerede helt udsolgt, Nissernes hemmelige bog kan købes her.

De er skrevet af Wil Huygen, og oversat til dansk af Vagn Simonsen, de er illustreret af Rien Poortvliet.

Jeg vil anbefale dem til lidt større børn fra 8 år og op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *