IMG_7587Sidste år kom en billedbog så skøn at jeg smeltede fuldstændig. Den hedder Pigen, der var Sky – jeg har skrevet om den i et tidligere indlæg.

Min begejstring var derfor kæmpe, da jeg så en vaskeægte sommerferiebog fra samme forfatter, Zakiya Ajmi.

Den sommer alt voksede vildt er pragtfuld, men på en helt anden måde end Pigen, der var Sky. Der er knap så meget poesi, og meget mere stålsathed over den her. Hovedpersonen er 12 årige Malaika. Hendes mor er dansk, og hendes far er fra Tanzania. Det er ikke helt til at sige hvor faren er nu, men i hvert fald ikke i Malaikas liv.

Malaika er på den årligt tilbagevendende sommerferie hos mormor, sammen med hende er hendes mor, hendes to yngre fætre og deres forældre.

Men noget er forandret – først og fremmest i Malaika. Hun er decideret på vej mod puberteten, hun har fået lange hår under armene, og lige midt i sommerferien får hun menstruation for første gang. Fagre nye verden.

Ikke nok med Malaika forandrer sig, så er der også en anden pige, June, og hun er tæt på enormt irriterende for Malaika. Hun bor med sine forældre på højskolen ved siden af mormorens sommerhus. Malaikas fætter Lau, synes June er utrolig spændende = utrolig irriterende!

Heldigvis er der også en knallertkørende lidt ældre og helt enormt interessant dreng på sommerferie i området. Hvor heldig har man lov at være?

Den sommer alt voksede vildt er en skøn skøn bog. Den er pragtfuld og underholdende læsning, også når man er 35 år. Egentlig henvender den sig til en noget yngre aldersgruppe. Bogen udgives på Carlsen, og er en del af deres Sommerfugle-serie. Det er en serie af bøger, der henvender sig til 9 – 14 årige piger. Hvis bogen er mærket med én sommerfugl henvender den sig til de 9 – 11 årige, og to sommerfugle viser målgruppen er de 12 – 14 årige. Lige præcis den her har fået en enkelt sommerfugl, og det synes jeg passer vældig fint.

Bogen beskriver meget fint en, for mange, svær alder – for hvad i alverden sker der egentlig med ens krop: menstruation, hår under armene, bryster der vokser. Og alt det samtidig med man sommetider bare virkelig gerne vil lege og lave en perleplade, og andre gange vil være voksen, have en kæreste og begynde på alt det nye, man fornemmer er på vej.

Mine absolut varmeste anbefalinger! Og hvis din datter/niece/kusine/lillesøster ikke lige er i alderen til bogen endnu, så kast jer over Pigen, der var Sky – for det er en helt fantastisk billedbog.

Jeg glæder mig til det næste, der forhåbentlig snart kommer fra Zakiya Ajmi, du kan i øvrigt læse mere om hende på hendes egen side zakiyaajmi.dk

Bogen er som nævnt udgivet på Carlsen, fang den lige her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *