IMG_9473Sommetider må man tage en opgave på sig. Ikke blot for egen skyld – men for alles. En sådan opgave stillede jeg mig selv. Det er ingen hemmelighed at jeg er overordentlig glad for chokolade. Mørk chokolade i kombination med marcipan – helt ærligt – det smager jo SÅ godt. Så når påsken lurer om hjørnet, gør påskeæggene det også, og jeg elsker det.

Da jeg skrev, hvad man kunne kalde introen til årets påsketema, gik det op for mig at det eneste rigtige da var at finde det perfekte æg. Altså i kombinationen mørk chokolade og marcipan. For det er min yndlings ægge kombination.

Det lykkedes mig at overtale min kæreste til at gå med på opgaven (det var faktisk ikke særlig svært). Vi ved begge at sådan et projekt kalder på ro og fordybelse, og derfor valgte vi en dag, hvor Molly var ude på overnatning.

På dagens barnevognstur spadserede jeg derfor rundt fire forskellige steder for at købe ét æg hvert sted (man skal jo ikke være grådig i testsituationer!).

Valget faldt på fire følgende æg:

Kardinals hønseæg til 18,00 kr. – find Kardinal Chokolade her.

Sv. Michelsens hønseæg til 20,00 kr. – find Sv. Michelsen her.

Summerbirds æg til 25,00 kr. – find Summerbird her.

Peter Beiers hønseæg til 28,00 kr. – find Peter Beier her.

Jeg ville meget gerne have haft et fra Magasin Chokolade og Frellsen Chokolade også, men barnevognsturen nåede aldrig helt ind til byen. Beklageligt men sandt.

Forud for smagningen listede vi seks kriterier, vi ville smage efter:

  • Marcipansmagen
  • Chokoladesmagen
  • Chokoladesprødheden
  • Udseende
  • Hvor meget vil du hapse hele ægget selv (det skal siges alle æg blev delt i to!)
  • Æggets helhed

Hvert æg fik point indenfor alle seks kriterier fra 1 – 5, hvor 5 er det bedste.

Min kæreste og jeg er enige om mange ting, det viste sig, marcipan er ikke på den liste. Vi er decideret marcipanuenige.

Lad os tage det æg for æg og i den rækkefølge, vi smagte i:

IMG_9471Vi startede med Sv. Michelsens, der parentetisk bemærket var testens mindste.

Marcipansmagen:

Min kæreste var helt oppe at dinge på marcipanen i det her æg. Det er sådan marcipan skal smage, mente han og syntes der var god smag med masser af bid: ”Det smager som, hvis man skærer en marci slice fra Anton Berg.”

Til den udtalelse kan jeg sige følgende:

Nr. 1: Ja – vi har et slangord for marcipan, og vi bruger det i flæng.

Nr. 2: Jeg er i tvivl om en ægte marci – connaisseur ville sammenligne med Anton Bergs marcipan (se – her kommer marcipanuenigheden virkelig ind og det var endda i første bid).

Jesper gav 5 point.

Jeg gav 3 point.

Chokoladesmagen:

Her var vi rørende enige om gav begge 2 point.

Chokoladesprødheden:

Chokoladen var på dette æg meget tyndt, dermed bliver det lidt vanskeligt at vurdere sprødheden.

Jesper gav 3 point.

Jeg gav 2 point.

Udseende:

Ægget var ikke blankt i overfladen, jeg kan vældig godt lige blanke æg.

Jesper gav 3 point.

Jeg gav 2 point.

Hvor meget vil du hapse hele ægget selv:

Jesper gav 2 point.

Jeg gav 1 point.

Æggets helhed:

Jesper endte på 3 point.

Jeg endte på 2 point.

Jeg vil lige tilføje at jeg for uendelig mange år siden arbejde i en Sv. Michelsen butik, jeg har spist enorme mængder Sv. Michelsen chokolade, og besøgte den (nok lidt for) ofte, da jeg arbejde i Illum, hvor den også lå engang. Jeg er altså absolut ikke Sv. Michelsen forskrækket!

IMG_9466Vi fortsatte direkte videre til ægget fra Summerbird. Mine forventninger til Summerbird er altid tårnhøje, og jeg er decideret fan af deres marcipan. Dette æg adskiller sig en anelse fra de andre, da det har en blanding af lys og mørk chokoladeskal.

Marcipansmagen:

Jesper gav 3 point.

Jeg gav 5 point.

Igen var vi marcipanuenige.

Chokoladesmagen:

Jesper gav 3 point.

Jeg gav 4 point.

Chokoladesprødheden:

Her var vi enige og gav begge 3 point.

Udseende:

Jesper gav 4 point.

Jeg gav 5 point.

Summerbirds æg er et meget smukt æg. Punktum.

Hvor meget vil du hapse hele ægget selv:

Jesper gav 3 point.

Jeg gav 5 point.

 Æggets helhed:

Jesper endte på 3 point.

Jeg endte på 4 point.

IMG_9469Vores tredje æg var fra Peter Beier. Jeg er tosset med Peter Beier. Vi bor faretruende tæt på sådan en, og det er farligt.

Marcipansmagen:

Jesper gav 2 point.

Jeg gav 5 point.

Konklusion: Jesper har ikke forstand på god marci!

Chokoladesmagen:

Testens topscorer med 5 point fra os hver. Bare duften er forrygende.

Chokoladesprødheden:

Igen testens topscorer med 5 point fra os hver. For det første er skallen testens tykkeste, dernæst er der ekstra chokoladekrummelyrer på toppen. Helt perfekt.

Udseende:

Jesper gav 3 point.

Jeg gav 4 point.

Hvor meget vil du hapse hele ægget selv:

Jesper gav 4 point.

Jeg gav 5 point.

 Æggets helhed:

Jesper endte på 4 point.

Jeg endte på 5 point.

IMG_9470Testens sidste æg er fra Kardinal Chokolade, en lækker lille biks lige i starten af Strandvejen.

Marcipansmagen:

For første gang er vi helt enige, og gav begge 5 flotte marcipanpoint.

Chokoladesmagen:

Også her er vi enige, og giver begge 4 point.

Chokoladesprødheden:

Enige igen igen – vi giver begge 4 point.

Udseende:

Jesper gav 3 point.

Jeg gav 4 point.

Hvor meget vil du hapse hele ægget selv:

Her giver vi begge 5 point. Med andre ord: Dét her er et æg, vi begge gerne vil have fat i. Nu!

 Æggets helhed:

Vi ender begge på 4 point.

Vores absolutte yndlingsæg er dermed fra Peter Beier, skarpt forfulgt af Kardinals og Summerbirds.

Se – det var en dejlig test!

Hvad er dit yndlings påskeæg?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *