IMG_0412Jeg elskede at få læst højt som barn. Sådan virkelig meget. Én af de bøger jeg kan huske, min mor læste højt for mig var Jorden rundt på 80 dage.

Så det var lidt af et nostalgitrip at putte den i ørerne, bevares det var jo ikke min mors stemme, ej heller lå jeg på mit gamle værelse klar til at sove, men hold nu op det er stadig magisk at få læst højt. Jeg er stadig virkelig vild med det. Selv meget lange barnevognsture med en sovende baby bliver korte med højtlæsning i ørerne.

Jorden rundt på 80 dage er at betegne som en klassiker. Den er skrevet tilbage i 1873 af Jules Verne, og den er filmatiseret flere gange.

Romanen handler om den britiske gentleman Phileas Fogg, der i Reformklubben i London indgår et væddemål. Han vædder med andre af klubbens medlemmer at han, sammen med sin nyansatte tjener Passepartout, kan rejse jorden rundt på 80 dage. Undervejs oplever de naturligvis fuldstændig fantastiske ting, og redder bl.a. den henrivende indiske kvinde, Auoda, fra at blive brændt med sin afdøde mand. De sætter livet på spil op til flere gange, alt sammen for at bevise at det kan lade sig gøre.

Jeg vil anbefale lydbogen til større børn eller bedre endnu til hele familien. Historien er medrivende og spændende, og man kan i 2016 ikke andet end grundtænke lidt over tidligere tiders rejseformer.

Når mine børn bliver større, planlægger jeg en biltur ned gennem Europa, næsten udelukkende med det formål at vi kan høre Jorden rundt på 80 dage, mens vi kører.

Jeg lytter til bøger på storytel.dk, og som en lille sommerferiegave til Mit Bogskabs læsere er der 30 dages gratis læsning og lytning, hvis du klikker og opretter dig på storytel.dk/mitbogskab.

IMG_0411

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *