img_1547

Jeg har tidligere været på ferie med Betty, dengang hun tog til Altanien og mødte en superhelt, læste jeg med.

Jeg kan ret godt lide Betty, og denne gang har Bettys forfatter og forlag gang i et meget sympatisk projekt. I Betty får en julegave finder Betty ud af, at alle ikke har lige meget, og for nogen kan det være stramt at holde jul, fordi de ikke har så mange penge.

Bettys mor skal hygge ekstra meget i julen, for det gjorde hun ikke som barn, fordi de var fattige. Og ikke nok med det. Henne i børnehaven leger Betty med den nye pige, Leonora. Men hun får ikke pakkekalender, for de har ikke ”denslagspenge”, som hendes mor siger.

Det sætter jo unægtelig morgenens dumme tøjdyrsmus i pakkekalenderen i et andet lys. Dén blev Betty nemlig på ingen måde glad for.

Heldigvis rykker Bettys mor og far hurtigt, dagen efter har nissen givet et beløb til Røde Kors’ Julehjælp, og Leonoras familie bliver inviteret hjem hos Betty til juleaften.

Det er Alberte Winding, der er forfatteren bag Betty bøgerne, og Rasmus Bregnhøi, der illustrerer, og Gyldendal der udgiver.

For hver solgt eksemplar af Betty får en julegave donerer Gyldendal 10 kroner til Røde Kors’ Julehjælp, der hjælper udsatte børn og familier i Danmark med at få en god jul.

Læs mere om Røde Kors’ Julehjælp her.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

img_1548

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *