Tilbage i marts måned deltog jeg på Dansklærerens Dag på Gyldendal. Det er en fast tilbagevendende konferencedag, hvor forlaget, samt Høst & Søn, dels præsenterer egne udgivelser til brug i danskfaget, og hvor vi som dansklærere præsenteres for nyere forskning. Denne gang havde Gyldendal indbudt forsker Nadia Mansour, der i øjeblikket skriver en ph.d. om multikulturel litteratur og dennes brug i danskfaget. Da jeg læste Master i Børns Litteratur og Medier havde vi også en forelæsning med Mansour, og jeg var derfor bekendt med hendes ph.d.-projekt. Denne gang fortalte hun bl.a. om antologien Brun, der udkom i 2018 på Høst & Søn. I Brun skriver, digter og tegner 13 vidt forskellige personer fra det danske kulturliv om at føle sig anderledes i Danmark.

Senere på samme konferencedag talte Lisa Gardum fra Høst & Søn med to af antologiens forfattere nemlig Tara Skadegård Thorsen og Jens Philip Yazdani, hvis bidrag har det til fælles, at de begge omhandler at gå i folkeskolen. Det var virkelig interessant og også tå-krummende på folkeskolens vegne. Da jeg cyklede hjem efter Dansklærerens Dag lå Brun i cykelkurven.

Brun er en antologi som jeg må anbefale på det varmeste. Dels til læsning i folkeskolens ældste klasser, men mit håb er, at den vil blive læst af flere. Det er i min optik tankevækkende læsning, og det tænker jeg egentlig er sundt for alle.

Brun er letlæst, den rummer 13 bidrag og er på 112 sider. Læs den!

Du kan finde dit eget eksemplar på rosinante-co.dk. Brun er redigeret af Zakiya Ajmi, der ligeledes er en af de 13 forfattere.

Børnebogcast har talt med redaktør og bidragsyder Zakiya Ajmi og bidragsyder Rebecca Bach-Lauritsen, det kan du høre her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *