Den lille havfrue er egentlig ikke et eventyr jeg kender så godt. Kender jeg Disney-udgaven – det kan du tro. Troede jeg engang i 1990, at jeg muligvis selv skulle være en havfrue og leve hele den romantiske fortælling ud, inkl. Sissel Kyrkjebø skønsang – det kan du sandelig også tro. Men selve H.C. Andersens eventyr det kender jeg faktisk ikke særlig godt.

Den lille havfrue der er farve- og detaljerigt illustreret er der lavet udstansninger og en flap, og der er dermed en masse at gå på opdagelse i. Eventyret får ikke her den samme Disneyficeret slutning, som Ariel og Erik gør – og bogen giver mig decideret lyst til at læse det gamle eventyr for at lære historien rigtigt at kende.

Mangt et børnehavebarn vil finde den her bog indbydende, der er bare et eller andet magisk ved udstansninger.

Den lille havfrue er genfortalt af Anna Milbourne og illustreret af Valeria Abatzoglu. Herhjemme udgives den af Gads Forlag.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *