IMG_1843

Se nu her for et dejlig gensyn; Kim Fupz Aakesons En helt anden historie blev genudgivet i februar måned i år.

I princippet er det tre historier i én, og så alligevel slet ikke – for den alvidende forfatter og fortæller fletter det hele ind i hinanden, så det bliver en lang mærkværdig og virkelig sjov fortælling.

”Jeg vil gerne fortælle dig en helt anden historie. Det er bare en historie om en ræv uden hale og sådan noget, ja, jeg ved ikke helt, hvordan den ender endnu, men jeg vil i hvert fald gerne starte på historien, så kan vi jo altid senere hen se hvordan og hvorledes. Altså, her begynder begyndelsen til en historie…”

En ræv uden hale, en prinsesse uden prins og en dronning med en konge uden hale er de tre historier der flettes ind i hinanden. For kunne en ræv uden hale ikke lige så godt blive til den prins, prinsessen står og mangler – og kunne den prinsesse ikke lige så godt blive til en dronning?

En helt anden historie er som nævnt skrevet af Kim Fupz Aakeson, og som læser af Mit Bogskab, har du nok luret at jeg er umanerligt glad for den Kim Fupz – jeg er vel nærmest lidt forelsket i Vitello, og En helt anden historie er bestemt også en favorit hos mig.

Det er Jørn Villumsen der har illustreret, og særligt prinsessen er ret skøn. Hun er helt vidunderlig grim.

IMG_1844

”Du tror selvfølgelig at prinsessen er sådan et rigtigt lamseben, der ligner en Barbiedukke med guldhår og prinsessebryster og trutmund og det hele (…)

Men for at sige det ligeud: Prinsessen lignede et rivejern. Hun var lille og lavbenet og havde det rødeste, strideste hår og sådan et godt langt snydeskaft af en næse, der var underlig rødmosset i det, sød var hun skam, men ikke ligefrem en skønhedsprinsesse.”

En helt anden historie er udgivet af Carlsen.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

IMG_1845

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *