IMG_9139

Jeg så Eva Gorilla første gang på Instagram, lige pludselig poppede en lille pige med det vildeste krøllede hår op. Krøllerne sprudlede, og dækkede næsten hele ansigtet. Jeg må indrømme, jeg forelskede mig lige der midt på stedet.

IMG_9142Heldigvis fik jeg fat i de to Eva Gorilla bøger, og nøj hvor hun sprudler hende Eva. Ikke bare håret men hele Eva.

Eva Gorilla er en børnehavepige med et vildt temperament. Det kan sprede sig som en ild inden i hende, og så kan hun få sagt og gjort lidt dumme ting.

I, der følger med her på Mit Bogskab, ved at jeg netop er mor til en børnehavepige. Hvad I muligvis ikke ved er, at hun, i lighed med Eva Gorilla, også har et helt vildt temperament. Hun kan gå fra 0 – 100 på få sekunder, men heldigvis kan hun også gå den modsatte vej tæt på lige så hurtigt. Det er lidt pudsigt for mig at have fået en datter med så meget temperament.

Som forældre leder man sikkert ofte efter lighedspunkter, både dem udenpå og dem indeni. Jeg kan virkelig relatere til meget i Molly. Hun er en forsigtig en, motorisk er hun ikke ligefrem first mover, og havvand nydes bedst, hvis man sidder trygt oppe hos sin far. Hun er vild med dukker, og er mor til fire styks herhjemme. Hun elsker at tegne og løse opgaver med bogstaver. Men så er der det temperament, og jeg må nok indrømme, der er jeg lidt på udebane. Jeg kan såmænd sagtens blive vred, men det er ikke helt på 0 – 100 måden. Overhovedet.

Så da Eva Gorilla kom herhjem til os, læste vi dem fluks. Molly var dybt koncentreret om bøgerne, og jeg nød historierne om Eva Gorillas vilde humør. Hun er nemlig lidt af en humørbombe, og man bliver automatisk i godt humør af at møde Eva Gorilla.

Jeg vil virkelig anbefale dem til børnehavebørn og deres forældre. Det er super fine historier med fantastiske og finurlige illustrationer. Jeg er eksempelvis meget fascineret af Eva Gorillas farmor og ikke mindst hendes støvler.

IMG_9141Bøgerne, der er to og en mere på vej, er skrevet af Lise Rønne, og de er illustreret af Zarah Juul. De udgives på Carlsen, og du kan finde dem her. Modsat mig var bøgernes forfatter, Lise Rønne, selv en Eva Gorilla som barn – det kan du læse mere om her.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bøgerne.

IMG_9144

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *