IMG_6254

Jeg bryder mig ikke om frugt i bagværk. Sådan overhovedet ikke. På nær banan. Banan er undtagelsen, der bekræfter reglen – for mig. Jeg er fuldstændig tosset med banankager, eller som i dette tilfælde bananmuffins. Jeg synes bananens sødme og blødhed, gør noget virkelig godt for kager.

Jeg plejer altid at lade banan følges med chokolade og kokos. Det her er dog opskriften på helt rene og enkle bananmuffins. De er lette at lave, og de smager mums. Min datter og jeg bagte dem i dag, bare fordi det var sådan en helt almindelig grå januar onsdag.

Du skal bruge:

180 gr. hvedemel

135 gr. sukker

1/2 tsk. salt

1/2 tsk. natron

1 tsk. bagepulver

2 modne bananer

80 gr. blødt smør

2 æg

  • Bland hvedemel, sukker, salt, natron og bagepulver i en skål.
  • Mos bananerne med smør og æg – jeg plejer at bruge en stavblender.
  • Bland de tørre ingredienser ned i bananmassen, rør eller pisk til dejen er jævn.
  • Bag dejen i muffinsforme ved 175 gr. i ca. 20 min.

Ovenstående er en helt klassisk og lækker bananmuffin. Du kan ændre den ved at tilsætte kokos, chokolade og nødder. Du kan også skifte de 80 gr. smør ud med 5 spsk. kokosolie, så kommer der et lillebitte strejf af kokos – mums!

De kan godt spises dagen efter, men de er absolut bedst samme dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *