IMG_8155Så er der gys for alle pengene!

Jeg venter i mørket er fire gysere samlet i én bog. De fire historier hedder Kom indenfor, Til døden os skiller, Kun en pige og Skibskisten.

Min personlige favorit er Til døden os skiller. Historien om de to gravrøvere, Høgh og Arvid, er inspireret af den virkelige historie om Giertrud Birgitte Bodenhoff. Hun blev gift som 17 – årig i 1796 med én af Danmarks rigeste handelsmænd, Andreas Bodenhoff. Efter kun fem måneders samliv blev hun enke. Hun døde selv under mystiske omstændigheder som 19 – årig. Dengang var det en stor sladderhistorie i København. Var hun mon blevet begravet levende?

Hun er begravet på Assistens Kirkegården, hvor man stadig kan se hendes grav, på kirkegårdens hjemmeside, assistens.dk, kan du læse mere om Giertrud Birgitte Bodenhoff, og om de to myter, der verserede i mange år efter hendes død.

På baggrund af myterne samt en del andet materiale, gav Kirkeministeriet i 1950 tilladelse til at graven blev åbnet. Herefter er det ikke læsning for sarte sjæle, så hvis man vil have et ekstra gys, udover det Til døden os skiller giver, ja – så skal man læse beretningen om, hvad man fandt ud af, da graven blev åbnet.

Jeg venter i mørket er skrevet af Benni Bødker, og faktisk er netop denne bog forfatterens bog nr. 100.

Illustrationerne er lavet af Simon Bukhave. Bogen udgives af Corto, den kan blive din for evigt på forlagetcorto.dk

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *