Er det her mon den perfekte julebog?

Lad det være sagt med det samme, jeg er vældig glad for Jul i andre lande. Gennem 24 opslag kommer vi igennem 24 lande, traditioner og måder at holde jul på. Vi har altså at gøre med en fakta-kalenderbog. Det er en interessant krydsning, og det fungerer eminent.

Både barnet og den voksne oplæser får ny viden, og det er samtidig også sjovt, at det som vi tænker som helt naturligt og den eneste måde at fejre jul på, kan tage sig ud på så mange forskellige måder.

Jul i andre lande kan læses hjemme og i skolen, hvor opslagenes længde egner sig perfekt til en lille hyggelig daglig oplæsning i december.

Jeg er meget glad for faktabøger til børn, hvor der er gjort noget ud af bogens lækkerhed, og det er der her. Bogens for- og bagsats prydes af det samme verdenskort med udpluk af bogens illustrationer og pile ind til de lande, vi skal besøge. Ved hvert opslag er der en globus med en pil ind, så vi hele tiden ved, hvor vi befinder os. Illustrationerne er farverige, og der er mange af dem, så udover at gå ombord i teksten kan man også gå ombord i illustrationerne. Jeg er eksempelvis vild med den glade surfende julemand fra Australien.

Fakta-kalenderbogen er skrevet af Sofie Maria Brand, og illustreret af Rasmus Juul (meget passende efternavn i den her sammenhæng), og udgives af Gyldendal.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *