Olympia i Underbyen ramte Mit Bogskab sidste år, og jeg kunne nærmest ikke rumme min egen begejstring, så her kommer den en gang til – og hvis du endnu ikke har læst den: Glæd dig!

Jeg har læst mange kalenderbøger, og jeg har set virkelig mange julekalendere. Jeg siger ikke, jeg er ekspert, men jeg vil mene mit empiriske grundlag er relativt solidt. På den baggrund må jeg bare bøje mig i støvet for den her udgivelse. Nøj jeg er fan! Olympia i Underbyen er en fantastisk fortælling, der fører læseren ned under København. For lige under København ligger Underbyen, der befolkes af diverse underjordiske væsner, og der er noget i gære. 

Fortællingens hovedperson er Olympia der hvirvels ind i fortællingen, og pludselig bliver den, der skal redde alt. Lidt af et ansvar.

Fortællingen starter allerede den 30. november, og det er der sikkert mange, der godt kan lokkes til. Alle kapitler har fodnoter og kommentarer af den fiktive folkemindeforsker Eugenius Kranemann, der giver endnu mere liv til en i forvejen ganske fantastisk og hæsblæsende fortælling. Det viser sig nemlig, at for flere hundrede år siden, levede mennesker og underjordiske side om side. Kigger man godt efter kan de sommetider stadig ses, men den menneskelige hjerne er blevet så vant til at sortere alt det, der ikke lige passer ind i den gængse opfattelse fra. (Den tanke har virkelig spillet mig et puds mange gange efter jeg har læst Olympia – for hvad nu hvis jeg rent faktisk så noget ud af øjenkrogen…).

Det her er det perfekte bud på en julekalenderbog fra 8 år og op, og det er det perfekt bud på en kommende julekander. Den vil, i min optik, egne sig eminent til det. Forfatteren peger dog selv, meget diskret i fortællingen, på Julebestiariet (Benni Bødker og John Kenn Mortensens fælles udgivelse fra 2017) som et bud på en julekalender. Samme illustrator nævnes også i bogen som værende et eksempel på en nulevende kunstner, der har tegnet nisser efter levende model. Jeg elsker det!

Jeg stopper nu – for jeg er sikker på, I har fanget den: Jeg er fan! Læs den.

Olympia i Underbyen er skrevet af Benni Bødker og illusteret af Peter Bay Alexandersen. Den udgives af Alvilda.

Tak til forlaget for det tidligere anmeldereksemplar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *