Her er en bog, der gerne vil gøre en forskel – eller rettere have læserne til at gøre en forskel. Lad os redde verden tilbyder 50 ideer, læseren kan føre ud i livet til gavn for miljøet. Bogen henvender sig fra 8 år og op, dog vil jeg mene, den for de fleste 8 årige læsere vil være en stor mundfuld at læse selv, og langt de fleste ideer kræver da også at mor eller far eller en anden behjælpelig voksen giver en hånd med. Når det er sagt synes jeg det er en hamrende god idé at henvende sig til børn – eller til familien – for jeg vil nærmest kalde det for en familiebog.

Bogen er fyldt med virkelig gode og brugbare råd – nogle mere tilgængelige end andre, og mange vil også egne sig til implementering på skolen eller SFO’en. Så ikke alene er det en familiebog, den kan også læses af lærere og pædagoger, der er på jagt efter lettilgængelige ideer i miljøets tjeneste.

I denne sommer er min familie og jeg blevet sommerhusejere, og derfor har jeg været på jagt i bogen efter gode ideer jeg fluks kunne føre ud i livet i sommerhuset. Jeg er nu, den faktisk meget stolte, ejer af egen kompostbunke – og som et kommende efterårsferieprojekt skal vi etablere en regnvandstønde. Ja, det kan lyde som simple ting – men som helt ny haveejer, er det store sager.

Lad os redde verden er skrevet af Isabel Thomas og illustreret af Alex Paterson, og udgives af Carlsen.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *