Det kan være både godt og frustrerende at læse noveller. Frustrerende fordi den korte tekst efterlader en med et ønske om mere. Præcis sådan har jeg det, når jeg læser Lad os rejse os, det er godt, og det er frustrerende.

Lad os rejse os indeholder ti noveller af Jesper Wung-Sung, og som altid, får hverdagen på ingen måde et ekstra drys sukker hos forfatteren. Tværtimod. Lad os rejse os handler om unge mennesker, der står lige der, og rækker ind efter voksenlivet. Det er barskt, det er til tider grotesk, og så er det genkendeligt.

Lad os rejse os skriger på, at blive brugt i undervisningen, og der findes da også et undervisningsmateriale på forfatterens egen hjemmeside til 8.-10. klasse. Her findes også et link til en kort video med forfatteren fra 2011, hvor han fortæller om ambitionen om at skrive 200 noveller, og hvorfor han er optaget af novellegenren: ”En novelle skal komme lige så overraskende som et trælår. En novelle skal ramme læseren kort og præcist.” Begge dele leves der til fulde op til i Lad os rejse os. Det er god og frustrerende læsning.

Lad os rejse os er skrevet af Jesper Wung-Sung, og udgives af Fugl.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *