Vi skriver marts lidt endnu, og jeg ved jo, ikke hvad vi bogmæssigt har i vente, men jeg tør godt spå, at det her bliver én af de smukkeste udgivelser i år. Hvis ikke den absolut smukkeste.

Livet er en illustrationsbåren fortælling inddelt i seks kapiteler; Et barneliv, et teenageliv, dit eget liv, et nyt liv, et voksenliv og et langt liv. Bogen består af en mængde illustrationer, hvor af langt de fleste er udgivet tidligere i bøger og dagblade – men sammensat til at lave en fortælling om livets udvikling. Teksten er sparsom, og mest af alt tænkt som støtte til illustrationerne.

Det er den norske illustrator og forfatter Lisa Aisato der står bag, og det er, i min optik, ganske eminent og smukt. Faktisk så smukt og rammende, at jeg kneb en lille tåre undervejs. 

Livet er en alle aldres bog, og jeg kan simpelthen ikke anbefale den nok. Først og fremmest til dig selv – dernæst til dit barn, dine forældre, venner, tanter, onkler – alle du kender.

Måske rammer den ekstra stærkt i den her tid, hvor hele verden sidder hver for sig, og minder om, at som alle andre faser i livet, skal det her også nok gå – vi kommer ud på den anden side. Det er bare et spørgsmål om hvornår.

Livet er illustreret og skrevet af Lisa Aisato og udgives herhjemme af Straarup & Co.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *