Anna, ensomhed, et computerspil, en anden verden og en mor der ikke helt forstår – det er ingredienserne i tegneserien Lonely Journey, der på alle måder er en smuk udgivelse. 

Anna passer ikke ind i sin klasse, hun føler sig udenfor. De andre piger taler om festen på fredag, hvad de skal have på, og om drengene fra 9. kommer. Anna vil bare gerne være alene, og påbegynder et nyt computerspil; Lonely Journey.

Moren bekymrer sig, er Anna for isoleret, får hun en musearm, bliver hun voldelig og får syns- og søvnforstyrrelser? Men Anna holder fast i spillet, og eksisterer parallelt med moren i den fælles lejlighed. Moren der i øvrigt også sidder alene og isoleret fra andre foran tv-skærmen. 

Anna forsvinder mere og mere ind i spillet, det bliver der, hun lever – alt andet er en lang venten til der igen kan tændes for computeren.

Som læser føres man ind i computerspillet ved hjælp af farveillustrationer, passagerne om Annas hverdagsliv er i sort/hvid, og samtidig ved hjælp af dobbeltopslag, hvor man ser spillet udfolde sig. Illustrationerne i spillet er poetiske, og Anna grå hverdagsliv giver et fuldkommet ensomt udtryk med flere illustrationer af en næsten øde by.

Det er forfatter og illustrator Ida Rørholm Davidsens debut, og egentlig startede bogen med at være forfatterens afgangsprojekt på Designskolen. Bogens udgangspunkt er Ida Rørholm Davidsens lillesøster, og bogen er også tilegnet hende. Det er med andre ord et meget nært og personligt projekt, man som læser inddrages i. 

Jeg har læst Lonely Journey som en del af Ibbys Læseudfordring 2020, hvor majs udfordring var at læse en prisvindende bog. Ida Rørholm Davidsen vandt Pingprisen 2019 i kategorien årets bedste børne- og ungdomstegneserie. Lonely Journey udgives af Cobolt, og du kan finde flere fine ting på forfatterens egen side iamida.dk, hvor bogen også kan købes.

Det er i øvrigt også Ida Rørholm Davidsen der står bag Mit Bogskabs visuelle udtryk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *