IMG_6291

Nå – nu bliver det hårdkogt! Bogen handler om drengen Malik, der går på kostskolen Moray i Skotland. Det er dog ikke en helt almindelig kostskole, det er nemlig en skole for fremtidens agenter og spioner. Efter en øvelse der går helt galt for Malik, bliver han sendt ud på sin første rigtige opgave. I hæsblæsende tempo kommer han på mission. Jeg skal ikke afsløre for meget her, men kan røbe at Bloddiamant er den første bog i en serie på fire titler. Så kan I jo selv gætte om Malik løser sin opgave.

Bloddiamant er én af flere seriebøger, der er nomineret til årets Orla. På Bogforum hørte jeg et oplæg af Stine Reinholt Hansen, hun står bag en læsevaneundersøgelse fra 2010, som er en del af et ph.d. projekt på Center for børnelitteratur. Undersøgelsen viste bl.a. mange børn foretrækker seriebøger. Du kan læse mere om det i dette indlæg.

Jeg kan se mange (nok primært drenge) falde pladask for bogens univers. Få udvalgte på en kostskole i et hårdt udskilelsesløb. Kun de bedste og mest snarrådige kan gennemføre. Og så er der flere af dem endda!

Jeg vil anbefale den fra 9 år og op.

Bloddiamant er skrevet af Benni Bødker, og den er udgivet på Corto. Du kan få fingerne i den på her, og du kan læse den gratis online i vinterferien her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *