IMG_0275Hvem der bare havde en tante Molly! Ikke nok med hun bor i et hyggeligt hus på toppen af en bakke, næh hun har simpelthen også sin egen luftballon. Med hvide og røde striber!

Heldigvis for Jonas er det netop ham, der har en tante Molly. Og endnu bedre: Hans forældre er rejst til Paris. Og endnu bedre endnu: Han skal passes af tante Molly. Og endnu mere utroligt meget bedre: Sammen skal de rejse jorden rundt i tante Mollys luftballon.

Rejsen er lang, så der er ingen tid at spilde. De hopper fluks op i ballonkurven, hvor de får følgeskab af en søpapegøje.

IMG_0276

Søpapegøjen er dog ikke i det allermest sprudlende humør. Hvert år holder kongen over alle de nordlige dyr, naturligvis en isbjørn, hof. Her findes årets bedste historiefortæller, der dels bliver isbjørnenes vicekonge, og samtidig fredes vicekongens slægt det kommende år. Søpapegøjerne plejer at vinde, men de sidste tre år, har de ikke vundet. Så nu skal søpapegøjen ud at finde en formidabel historiefortæller.

Tante Molly og Jonas tager ham naturligvis med på ballonturen. Af sted flyver de tre, og de kommer vidt omkring.

Hele deres ekspedition kan følges gennem 12 Pixibøger, og samtidig kommer man rundt i hele verden.

Jeg er jo vild med Pixi, og jeg er dælme også glad for Pixi Ekspeditionen, der kommer som en kæmpe bog med 12 små Pixi skatte og et verdenskort indeni.

Det er Jan Mogensen, der har skrevet og illustreret, og det er Carlsen, der udgiver. Find din egen ekspedition på carlsen.dk.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

IMG_0277

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *