Så er der heldigvis nyt i serien om Vilma. Anden bog i serien, der sagtens kan læses uden kendskab til den første, omhandler den svære kunst at holde fødselsdag. For må man nu ikke selv bestemme på ens egen fødselsdag?

Vilma har fået lov til at holde en fødselsdagsfest, det vil hun rigtig gerne – hun vil bare ikke have Amanda og Esther fra klassen med. Mor og far siger alle skal med. Vilma vil selv bestemme. Hvad gør man så? Jo, man kunne jo bare glemme at give dem invitationerne.

Vilmas bedste venner, Bo og Fie, synes egentlig ikke den idé er særlig smart – så ikke alene ender Vilma med at være sur på sine forældre, hun bliver også uvenner med bedstevennerne.

Vilma og venner er en serie, der primært henvender sig til piger. Man kunne kalde det en moderne opdatering af de klassiske pigebøger, hvor vores heltinde skulle meget igennem, før det hele naturligvis løste sig. Sådan er det også for Vilma, og i min optik er Vilma bøgerne en kærkommen serie til de gode (pige)læsere i indskolingen.

Du kan læse om den første Vilma bog her.

I morgen får du chancen for at vinde de to bøger om Vilma, så kig forbi igen:-)

Det er Boline Skovly, der er forfatter til Vilma-serien, og Sara Bøgh der laver illustrationerne. Serien udgives af Carlsen.

Boline er iøvrigt også forfatter til bogen om Mimi, som jeg virkelig også krydser fingre for udvikler sig til en serie.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *