IMG_6943

Den her chokoladebandit er en lækker blød og aromatisk kage. Den er nem at bage, og den smager skønt. I anledning af påsken har jeg smidt lidt æg på toppen. Hvis nu du bager den på alle mulige andre tidspunkter, kan man bare lade være med det – og så har man – vupti et stk. hele året rundt chokoladekage.

Til kagen skal du bruge:

250 gr. blødt smør

350 gr. sukker

4 store æg

1 tsk. vanillepulver

325 gr. hvedemel

50 gr. kakao

1/2 tsk. kanel

1 tsk. natron

1 tsk. groft salt

100 gr. hakkede mørk chokolade

2,5 dl. kærnemælk

  • Pisk smør og sukker sammen i en skål – når det har fået en jævn konsistens, pisker du æggene i et ad gangen. Når æggene er i, tilsættes vanillepulveret.
  • I en anden skål blander du mel, kakao, kanel, natron, salt og den hakkede chokolade.
  • Kom skiftevis en tredjedel kærnemælk og en tredjedel af melblandingen i din første skål med smør, æg og sukkermassen.
  • Dejen skal røres godt sammen, men pas på med at røre alt for meget.
  • Put dejen i en form, jeg bruger altid en rimelig stor randform, det fungerer godt til den her kage, synes jeg.
  • Bag kagen i en 165 grader varm ovn i ca. 55 min.
  • Når kagen er færdig, skal den afkøle i formen, før du tager den ud. Lad den afkøle helt, før du putter glasuren på.

Til glasuren skal du bruge:

120 gr. hakkede mørk chokolade

35 gr. sukker

50. gr. smør

100 gr. piskefløde

  • Alle ingredienser lunes, enten over vandbad eller direkte i gryden, til det smelter til en ensartet masse.
  • Hæld glasuren over kagen, og vent en lille halv times tid eller længere før du serverer den.

Nyd kagen med gæster eller med en god bog!

IMG_6944

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *