Mekano Max har fart i blodet, massevis af ideer og så kan han bygge stort set hvad som helst. I Mekano Max bliver han ved et tilfælde en del af det vildeste ræs i Afrika, og i den her går det ligeledes fuld fart fremad.

Mekano Max’ abe er blevet syg, og han ved, at det eneste der kan hjælpe er hår fra en dromedar. Men dem er der ikke mange af, der hvor han befinder sig, og derfor bliver den eneste logiske løsning på udfordringen at bygge en tidsmaskine. Og det er sådan noget Mekano Max kan – bygge en tidsmaskine, og han er endda umanerlig hurtig. Mekano Max lander både i fortiden hos en glubsk Tyrannosaurus Rex, i vrøvle-tiden hvor alt er vældig mærkeligt, i vikingetiden og i fremtiden – alle steder får han en del med, der kan hjælpe ham. Men mon han reder bedstevennen?

Der er fart på både sprog og illustrationer i Mekano Max og tidsmaskinen, og jeg garanterer der også kommer fart på højtlæsningen. Bøgerne om Mekano Max skrives nemlig på vers, og det er umuligt ikke at give den fuld gas, når man læser den højt. Læs den højt for et børnehavebarn eller et indskolingsbarn eller brug den i danskundervisningen i indskolingen og leg med rim, rytme eller skriv selv nye eventyr til Mekano Max.

Mekano Max og tidsmaskinen er skrevet af Brian P. Ørnbøl og er illustreret af Tom Kristensen. Den udgives af Forlaget Calibat.

Du kan læse min anbefaling af Mekano Max her.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *