Mynte går i 7. klasse, og er flyttet fra Østerbro til dødssyge Møgby pga. morens arbejde. Det betyder ny skole, nye venner og en nystartet dagbog. Og på trods af at Mynte ironiserer lidt over frasen Kæææære Daaargbåååv, så kaster hun sig ud i at beskrive livet for en ganske almindelig teenager, der kæmper med alt det, man nu gør i den alder + en flytning + det med at få nye venner.

Myntes forældre er mega pinlige og meget rigtige i deres holdninger, af samme årsag har Mynte ikke en smartphone, hvilket gør Myntes liv tæt på forfærdeligt.

Det er StineStregen der står bag de to bøger om Mynte, der er skrevet som en dagbog komplet med linjeret papir og alle Myntes tegninger og kruseduller. Det gør bøgerne svært charmerende og indbydende.

At de så samtidig vil noget mere – fortælle om venskaber både de gamle der kan være svære at holde fast i, og de nye der kan være svære at etablere – og i 2’eren fortælle om kroppens forandringer og kropsskam, det gør dem i den grad læsværdige. 

Jeg er vild med Mynte, og hepper decideret på, at der kommer flere dagbøger. Jeg vil anbefale dem til selvstændig læsning for de store tweens og nyslået teenagere – og deres forældre!

Myntes dagbog – Ingen venner, hvad nu? og Myntes dagbog – Livet er en fest! er som nævnt skrevet og illustreret af StineStregen, og udgives af Gyldendal.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bøgerne.

Hvis du eller din tween gerne vil læse mere om det spæde teenageliv kan jeg anbefale serien Roomies af Karen Vad Bruun og Kære Freja af samme forfatter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *