I starten af januar skrev jeg om årets bognytårsforsætter. Jeg havde tre: Jeg ville genlæse Pigebørn og Unge Kvinder, jeg ville øve mig i at høre lydbøger og jeg ville læse Ternet Ninja. Det er simpelthen lykkedes mig at kombinere to ud af tre bognytårsforsætter, da jeg har hørt Ternet Ninja som lydbog – og må jeg ikke sige: Det var godt nok et excellent valg fra min side som lydbogsnovice. Ternet Ninja er nemlig indtalt af forfatteren selv, Anders Matthesen, og det gør han eminent.

Hver en sætning formidles til perfektion. Det sjove bliver ekstra sjovt – faktisk så meget, at jeg flere gange har måtte tage mig selv i at grine højt – alt i mens jeg har skubbet barnevognen foran mig. Anders Matthesen formidler bogens karakterer så overbevisende (og med så mange forskellige stemmer), at jeg nærmest følte jeg selv sad med om Askes fødselsdagsbord, da Jørn og Sune – ups lige havde spist alt wienerbrødet.

Min introduktion til Ternet Ninja er startet med filmen, hvilket som børnelitteraturentusiast jo nærmest er små pinligt at indrømme, men ikke desto mindre: jeg så filmen, før jeg hørte bogen – så det eneste medie jeg mangler nu, er den fysiske bog. Der er ingen tvivl om, jeg også kommer til at læse den, for jeg spår Ternet Ninja bliver en klassiker, som vi kommer til at læse, lytte til og se mange år frem. Underviste jeg ældre elever end indskolingsklasser, så skulle den helt sikkert også med i min årsplan.

Nu skal jeg så bare lige høre Ternet Ninja 2.

Tak til Bookmate for lytteadgang til deres mange titler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *