I Roomies-serien følger vi, i de første fire bind, Sally, der noget modvilligt kommer på Egelund Kostskole, hvor hun deler værelse med Maya, Sofie og Tilde. Bøgerne handler om veninder, relationer til forældre og selvfølgelig de første forelskelser.

Jeg har virkelig nydt hver en bog. Jeg skrev i min anbefaling af bind et og to, at de, på den bedst tænkelige måde, emmer af nostalgi: de gode gamle pigebøger, som jeg i hvert fald læste min del af som barn.

I bind fem og seks får vi en ny hovedperson, Maya, hun er en eftertragtet pige, og alle drengene er vilde med hende. Og skulle det så ikke lige passe, at ham hun vil have, ikke vil have hende – eller? Igen blandes kostskolelivet, det fælles pigeværelse med veninderelationer og forældre der ikke helt forstår særlig meget med sommerfugle i maven og en sportshal, hvor man, hvis alt andet slår fejl, kan svinge med hestehalen og spille håndbold. Jeg. Er. Vild. Med. Det.

Jeg håber allerede på flere bøger, måske skal vi også have bøger med Sofie og Tilde som hovedpersoner? Roomies egner sig til de 10-13 årige.

Roomies er skrevet af Karen Vad Bruun, og udgives af Alvilda.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bøgerne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *