IMG_9676Da jeg første gang læste Langt Borte, kom jeg til at tænke på, da jeg var barn. Sommetider kedede jeg mig, og jeg fik altid svaret: Kloge børn keder sig aldrig. Det er der sikkert mange af jer, der også har hørt en hel del gange. Men i virkeligheden er det jo helt tosset. Det er jo fremragende at kede sig, og stirre ud i luften og bare grundtænke lidt over alting og ingenting.

I Langt Borte møder vi allerførst en lille frø. En lille frø der sætter sig godt til rette på et lotusblad med det ene formål at stirre ud i det fjerne.

”Som frø er det ikke nok for mig kun at vide, hvordan man fanger insekter eller sidder og kvækker hele dagen,” sagde frøen, ”jeg må også bruge noget tid på at sidde og stirre ud i det fjerne.”

Således får frøen sat en lavine i gang blandt dyrene, for det vil de da alle sammen prøve.

Langt Borte er en ganske særlig, stille og rolig børnebog. Der sker ikke det store, den indbyder helt enormt til at sidde og stirre og tænke tanker. Illustrationerne er smukke og indbydende, og man bliver helt rolig af at læse Langt Borte.

Bogen har en lidt sjov historie, den er nemlig et samarbejde mellem den kinesiske forfatter Cao Wenxuan og den danske illustrator Birde Poulsen.

Hvis du godt kan lide tænksomme børnebøger, ja – næsten filosofiske, så vil jeg også anbefale dig Alting og Ingenting og Før jeg fandtes.

IMG_8926

Du kan læse om Alting og Ingenting i dette indlæg.

IMG_8670

Du kan læse om Før jeg fandtes i dette indlæg.

Langt Borte er udgivet af ABC Forlag, du kan finde den her.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *