IMG_9925Det er en sjælden kombination at have is og rumvæsener i samme bog. Personligt kender jeg ikke andre. Men på en eller anden måde køber man ind på præmissen, for hvis man nu kom til jorden som rumvæsen, ja – så ville jeg da også forlange at få serveret is. Det virker som det naturlige valg.

Historien handler om vennerne Emma og Rufus, de er på vej hjem fra fodboldtræning, og Emma går og tænker på en historie, hun gerne vil skrive. Da Emma når hjem, opdager hun en pudseløjerlig sag foran hendes hoveddør. Et grønt rumvæsen sidder i en trillebør. Den præsenterer sig som en klat fra nabogalaksen, og den vil egentlig rigtig gerne have en is, før den skal hjem igen. Emma ringer fluks til Rufus. Men før hun får fortalt om Klatten, fortæller Rufus om to Langører fra det ydre rum. De vil sørme også have is, og så vil de også hjem.

Meget meget mystisk!

Det skal vise sig at det ikke udelukkende er let at transportere rumvæsner, der er sultne efter is, rundt midt om natten. Men det kunne man måske tænke sig til.

En is i nabogalaksen er en mærkværdig bog, der må sætte fantasien i gang hos de fleste. Den er skrevet af svenske Mårten Sandén, og illustreret af Per Gustavsson. Herhjemme udgives den af ABC Forlag, og du kan finde den på abc-forlag.dk.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *