IMG_0453Naturligvis kan jeg ikke bare helt lade som ingenting. Jeg taler naturligvis om EM, og det faktum at det vil give overordentlig god mening i den forbindelse at skrive om fodboldbøger.

Der er bare lige det, at jeg absolut ikke ved noget som helst om fodbold. Jeg er, hvad man kan vælge at kalde, på udebane. Hø hø!

Jeg er ét af de eneste voksne mennesker i Danmark, der ikke så dengang i ’92 hvor Danmark vandt EM, jeg ser aldrig en landskamp, og jeg er ikke i nærheden af at forstå off-side reglen.

Men… jeg deler liv, børn, matrikel og kys med en ægte fodboldentusiast. Da jeg blev kærester med Jesper måtte jeg pludselig forholde mig til fodbold. Han flyttede ind med en taske på størrelse med en lille kommode, den indeholdt nærmest udelukkende fodbolde, fodboldstøvler, benskinner og knæbind. Det var en brat opvågnen i min mikroskopiske meget feminine singlelejlighed.

Ikke nok med han spillede selv (og gerne ville have jeg kom, og så ham spille!), så havde han også sæsonkort til Parken, og fulgte glødende med i nærmest alle europæiske ligaer.

Jeg har dog bevaret min naturlige skepsis overfor fænomenet fodbold. Det er ikke blevet en interesse, vi deler. Men fordi Jesper ved, stort set, alt om fodbold, og fordi han i virkeligheden er uddannet dansklærer, ja så har han simpelthen fået lov at få ordet de næste par dage som fodboldbogs gæsteblogger.

Det første fodboldindlæg kommer på Mit Bogskab i morgen.

2 thoughts on “Huttelihut!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *