IMG_0470Du kan ikke sidde stille, du må bare ud og spille fodbold. Nu!

Jeg kan sagtens huske fornemmelsen fra, da jeg var barn, og oplever den stadig kilde, hvis jeg går gennem Fælledparken og håber på, at en fejlaflevering, fra de omkring liggende baner, kommer min vej.

Det er den der følelse, der er omdrejningspunktet i første bind af serien om De vilde fodboldrødder – Slalomdribleren Leon.

Som i alle gode historier, er der modstand der skal overvindes, og det gælder selvfølgelig også for Leon og hans venner, der hver især kæmper på hjemmefronten med at få lov at spille fodbold og andre udfordringer af større og mindre karakter. Historien udspiller sig i og omkring byens bedste fodboldbane, som Leon & Co. er blevet fordrevet fra af en gruppe store barske drenge kaldet de uovervindelige.

Banen skal naturligvis vindes tilbage og duellen må afgøres på grønsværen. Vi følger Leon og de andre rødder træne sig op til kampen med de barske uovervindelige drenge, der ikke skyer nogle midler for at tage både sejren og banen.

Bogen kunne nærmest være et passus i et større værk i teambuildinglitteraturen, og spiller på alle de følelser, der ligger i, at summen af kollektivet, er større end værdien af individet, og at selv den mindste medspiller kan gøre en forskel.

IMG_0469Bogen er god, og dens tempo er højt, og sproget er fuld af farlige og friske adjektiver, så jeg vil anbefale den som selvlæsning fra 9 – 11 års alderen, og måske som højtlæsning for gruppen lige under.

Jeg sidder med en følelse af, at forfatteren gerne ville være hurtigt færdig, så han kunne komme ud og spille fodbold, lidt som når jeg selv skulle skrive stil i sin tid.

God læselyst!

Serien om De vilde fodboldrødder er skrevet af Joachim Masannek, og udgives herhjemme af flachs.dk. Der findes i alt 13 bøger i serien, så det er bare om at komme i gang.

Årets første fodboldindlæg er forfattet af Jesper, der udover at være gæsteblogger og fodboldgal, også er min mand. Læs mere i gårsdagens indlæg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *