IMG_1792

Det er oprydningsdag hjemme hos Bjørn og hans forældre. Der er meget der skal smides ud, og da alt er samlet sammen, går turen til genbrugsstationen.

Her finder Bjørn en lille bamse. En bamse der er våd af mudder, med en arm der er revet af og et øje der mangler.

IMG_1795

Der er kun ét at gøre. Bamsen skal med Bjørn hjem, og derfra tager Bjørn bamsen med på bamsehospitalet, og så starter magien. For på et bamsehospital kan man både møde en tøjhund med en brækket hale og en forstuvet forpote, en kæmpe elefant med meget ondt i maven, et tusindben på 900 krykker og en tøjgiraf der har slugt sin mobiltelefon.

IMG_1794

Bjørn på Bamsehospitalet er skrevet af Rosa Gjerluff Nyholm og Elisabeth Gjerluff Nielsen og illustreret af Zarah Juul, og det er virkelig fine og finurlige illustrationer.

IMG_1793

Bogen er mere end en sød historie om en bamse fyldt med skavanker, for den er egentlig tænkt som en introduktion til mødet med læger og sygeplejersker. En form for boglig afdramatisering. Bogen er skrevet i samarbejde med det landsdækkende projekt Bamsehospitalet, der består af 200 frivillige læge og sundhedsstuderende, der behandler bamser ved arrangementer rundt om i landet, så børn kan møde sundhedsvæsnet på en hyggelig og rar måde. Du kan læse mere på bamsehospitalet.dk.

Bjørn på Bamsehospitalet udgives af Fadl’s Forlag.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *