IMG_1107For et år siden læste jeg, med noget bæven, Viola og veninderne. Jeg skriver med bæven fordi, jeg jo netop er mor til en børnehavepige, og derfor kender til en del af de konflikter, der opstår i en pigegruppe. Og lad det være sagt med det samme: Jeg er så absolut ikke mor til en bly viol!

Så ja med bæven læste jeg den. Det er en virkelig fin og god bog, og jeg anbefalede den som obligatorisk læsning i alle børnehaver.

Nu er der godt nyt, for der er sørme kommet endnu en bog om at være børnehavebarn fra samme forfatter. Denne gang er det ikke Viola, men Alexander vi følger og hans to gode venner Omar og Emil.

IMG_1108Alexander kan rigtig godt lide at gå i børnehave, og han kan også rigtig godt lide de to venner. Sommetider sker der bare det, at Alexanders mave kan komme til at brænde helt vildt, og når det sker, så spjætter hans arme og ben, så han slet ikke kan styre dem, og så slår og skubber han.

IMG_1111Drengenes første konflikt opstår, da Omar og Emil sidder og tegner, og skriver deres navne med mega flotte bogstaver. Alexander kan også godt skrive sit navn, han kan nemlig skrive A og L, og så står der Alexander. Det er Omar og Emil ikke enige i, og så starter den brændende fornemmelse i Alexanders mave.

Igen må jeg give mine varmeste anbefalinger. Køb både Viola og Alexander ind til alle landets børnehaver, og køb dem hjem til, hvis du har et børnehavebarn i nærheden.

IMG_1112Bagerst i bogen er der forslag til dialogisk læsning, med spørgsmål til teksten og forslag til fokus ord og svære vendinger.

Alexander bliver vred er skrevet af Line Kyed Knudsen, og illustrationerne er lavet af Peter Bay Alexandersen. Du kan finde dit eget eksemplar på carlsen.dk.

IMG_1110

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *